Werkwijze

Bij het samenstellen van het leerprogramma staat de persoonlijke leerstijl en tempo van de cursist centraal. En zoals gezegd, jij betaalt de les, dus je krijgt de hele les. Geen heen- en weer gerijd van en naar andere cursisten, maar jouw leerproces als leidraad voor de route, de gehele lesduur. Rijschool Yoox werkt met een beperkt aantal cursisten zodat de kwaliteit hoog blijft met veel persoonlijke aandacht voor elke cursist.
Het leerprogramma ziet er in grote lijnen zo uit:

Voertuigbeheersing


De eerste stap is het voertuig beheersen. Bijvoorbeeld kunnen starten, remmen, sturen, schakelen etc. Dit vraagt zeer hoge concentratie van de cursist. Elke handeling die je doet, doe je heel bewust. Deze lesuren duren een uur.

Verkeersinzichtelijke vaardigheden en bijbehorend gedrag


Nadat voertuigbeheersing een automatisme is geworden is de volgende stap het leren herkennen van verkeerssituaties en het bijbehorende gedrag. Het leren van deze vaardigheden vraagt een ander soort concentratie en aanpak. Deze lessen duren gemiddeld 1,5 uur om een maximaal leereffect te behalen.

De cursist maakt kennis met zoveel mogelijk verkeerssituaties; in de drukte en bij rustige situaties, file rijden, in daglicht en in het donker, in de stad en op de autosnelweg.
On the road